Naša priča

"Kvaliteta i povjerenje najvažnija su ostavština obitelji Rebul."

Jean Cesar Reboul

1895 - Počeci Ateliera Rebul

Počeci Ateliera Rebul sežu u 1895. godinu, kada je mladi francuski ljekarnik Jean Cesar Reboul doputovao u Istanbul u posjet ocu, zaljubio se u prelijepi grad i u samom u srcu Istanbula otvorio jednu od prvih ljekarni u Turskoj. Godine 1920. na poslu mu se pridružio mladi student farmacije Kemal Müderrisoğlu, koji je godinama kasnije postao njegov poslovni partner u ljekarni. Zajedno su postigli izvanredne uspjehe i tako je počela njihova priča.

Ljekarna Jean Cesar Reboula je, neposredno nakon otvaranja, brzo  počela rasti i stjecati reputaciju jedne od najprestižnijih ljekarni, čemu je ponajviše pridonijela njihova poznata kolonjska voda od lavande.

 

1938 - Kolonjska voda od lavande 

Kolonjska vodu od lavande – REBUL LAVANDA je  prvi put  predstavljena turskoj publici  1938. godine. U početku se kolonjska voda proizvodila od lavande ručno ubrane u vrtu gospodina Reboula, a kasnije je lavanda uvažana s juga Francuske.


Jedinstven proizvodni proces

Cijeli proces izrade kolonjske vode bio je jedinstven, naime kako bi se dobilo što čistije ulje lavande, koje je neophodno za proizvodnju kvalitetne kolonjske vode, cvjetovi lavande brani su prije izlaska sunca. Ovaj jedinstveni proces berbe postao je tradicionalan i još danas se koristi. 


1939 - Osnovana je ljekarna Rebul

Godine 1939. Reboul se odlučio vratiti u domovinu, ostavljajući ljekarnu Kemalu Müderrisoğluu. Ubrzo nakon Rebulovog odlaska, Kemal je svoju ljekarnu preimenovao u Rebul Pharmacy i njihova kolonjska voda od lavande postala je pravi hit u Istanbulu. Korištenje kolonjske vode prenosilo se s koljena na koljeno i smatralo ju se je vrlo prestižnim darom. Na primjer, brijači su je koristili kao čudesni proizvod za kosu i za ublažavanje stresa svojih kupaca. Godine 1981. kolonjska voda od lavande doživjela je veliku prekretnicu, primivši zlatnu medalju od Međunarodnog centra za kontrolu kvalitete proizvoda.

Iskustvo, znanje i farmaceutski recepti

Na temelju bogatog iskustva, znanja i formula osnivača Jeana Cesara Reboula i kasnije Kemala Müderrisoğlua, nakon 120 godina postojanja ljekarne, došlo je vrijeme za iskorak i tako je stvoren brend Atelier Rebul, a s njim i novi poslovni koncept.

2013 - Brend Atelier Rebul

Atelier Rebul danas se smatra ekskluzivnom franšizom koja nudi vrhunsku kozmetiku i mirise za razne namjene. Posebnost brenda je njegova opstojnost, radi se o 127 godina starom farmaceutskom nasljeđu, čija je temeljna značajka da od samih početaka pa do danas   kombinira najprirodnije sirovine s najsofisticiranijim znanstvenim formulama. Bit brenda Atelier Rebul temelji se na sloganu našeg osnivača Jeana Cesara Rebula: „Kvaliteta i povjerenje najvažnija su baština obitelji Rebul“.

"Prestiž koji si možete priuštiti.”

HEMALUKS GLOBAL d.o.o. jedini je ovlašteni dobavljač i distributer brenda Atelier Rebul za Hrvatsku, čiji je proizvođać Rebul JCR Kozmetik Istanbul, Turska. Samo za proizvode kupljene na ovlaštenim prodajnim mjestima kojima sami opskrbljujemo možemo jamčiti originalnost, kvalitetu, pravilno rukovanje tijekom transporta i skladištenja te sigurnost i svježinu formula. Ne jamčimo originalnost i kvalitetu proizvoda za sva ostala fizička ili online prodajna mjesta.